Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток "Дія"

Вівторок, 8 лютого 2022, 13:11

Довідку про несудимість можна буде згенерувати у Дії

додаток "Дія"

У мобільному додатку "Дія" можна буде згенерувати довідку про несудимість.

Про це повідомив Урядовий портал.

У мобільному додатку "Дія" можна буде згенерувати довідку про несудимість. У додатку потрібно обрати тип довідки та підставу, вказати дані про себе та відправити заяву.

Щойно довідка буде готова — Дія сповістить про це. Усі замовлені довідки будуть доступні для перегляду та завантаження в Дії.

Раніше довідку про несудимість треба було отримувати або в сервісних центрах МВС, або через посередників, або онлайн, проте треба було заповнювати багато полів.

"Довідка про несудимість − один із найпопулярніших документів серед українців. Їх отримують близько 1 млн щороку. Наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Раніше цей документ треба було отримувати або в сервісних центрах МВС, або через посередників, або онлайн, проте потрібно було заповнювати багато полів. А тепер послугою можна буде скористатись у застосунку Дія в декілька кліків" − повідомив віцепрем'єр-міністр − міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Зазначимо, у Дії з'явилася низка нових послуг, зокрема тепер у мобільному додатку можна змінити місце реєстрації, поділитися техпаспортом, продовжити та припинити грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам та отримати дозвіл на будівництво.

Нагадаємо, у мобільному додатку "Дія" запустили громадські опитування.
Додамо, вакциновані українці старше 60 років отримають від держави безоплатний смартфон та пільговий тариф.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.