Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

П'ятниця, 11 лютого 2022, 15:11

У Міносвіти назвали обов'язкові предмети для вступу до вишів

ВНЗ Львова

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України. 

У Міністерстві освіти і науки пояснили, які предмети потрібно складати на зовнішньому незалежному оцінюванні для вступу до університетів, реєстрація на яке стартувала 1 лютого цього року.

Зокрема, першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова. 

"Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мови. Однак важливо зазначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використати замість результату з української мови і літератури" – йдеться у повідомленні.

У Міносвіти також зазначили, що для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети залежать від спеціальності. Дізнатися, якими саме будуть ці предмети, можна тут.

Людям, які хочуть здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з 2 конкурсних предметів. Першим предметом для ЗНО-2022 є українська мова або українська мова і література. Другий предмет можна вибрати з переліку других та третіх предметів тут.

Натомість для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс.

"Для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти. Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова і література. Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника" – пояснили у Міносвіти.

Цьогоріч для вступу можна використовувати результати ЗНО 2019-2022 років.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО проходитиме з 23 травня по 17 червня, а реєстрація для участі у ній триватиме з 1 лютого до 9 березня 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.