Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 10 лютого 2022, 13:48

Депутати не підтримують ухвалу про стрільбище біля Грибовицького сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

Депутати Львівської міськради пропонують доробити проєкт ухвали про облаштування стрільбища на землях Великих Грибович та Малехова.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутати Львівської міськради не планують голосувати за ухвалу, яка передбачає облаштування стрілецького полігону на 25 гектарах землі поруч із територією Грибовицького сміттєзвалища стрілецького тиру і стрільбища через невизначеність проєкту.

Зокрема, як заявив депутат Львівської міськради від Варти Юрій Мартинюк, у проєкті ухвали не вказано, що саме тут планують створити: спортивну споруду чи військовий полігон.

"У Програмі заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки, яке виноситься на пленарне засідання Львівської міськради, передбачено створення комунального стрілецького полігону. Проте там немає жодної згадки про спортивну стрільбу, хоча мер неодноразово наголошував, що хоче підтримувати стрілецькі види спорту.

На візуалізації, яку нам показували, є суто спортивні види стрільби – пістолет, лук, стендова стрільба, однак відсутні згадки про можливість проведення підготовки із застосуванням нарізної (військової) стрілецької зброї. Відповідно, ніхто з мерії не надав відповіді, яке призначення цього стрільбища" – наголосив Юрій Мартинюк.

За його словами, виглядає, що чиновники остаточно ще не узгодили цього питання, тому потрібно, насамперед, визначитись з форматом роботи стрільбища, а потім вже приймати ухвалу.

"Позаяк є поняття – спортивний об’єкт і є окремо військовий полігон для навчань. Якщо говорити про спортивну стрільбу, то вона, звичайно, може навчити людей влучно стріляти. Але в умовах сучасних воєнних дій просто "постріл в яблучко" нам мало допоможе, і потрібен насамперед досвід поводження з військовою зброєю.

Мер Львова неодноразово заявляв, що всі львів’яни мають вміти стріляти. Але навчитись стріляти – справа не одного дня чи тренування. Тож чи зможуть мешканці доступно займатись стрільбою і чи місто буде забезпечувати їх набоями, адже один патрон мінімально коштує 18 грн?

Тож пропоную визначитись, що ми будуємо? Спортивну споруду, чи полігон, який можна використовувати для потреб підготовки військових підрозділів територіальної оборони?" – додав Мартинюк.

Нагадаємо, у порядок денний наступної сесії Львівської міської ради внесли ухвалу про надання ЛКП "Спортресурс" земель поблизу Грибовицького сміттєзвалища на у селі Малехові для облаштування тут стрілецького тиру та стрільбища, влаштування гостьової автостоянки та об’єктів придорожнього сервісу для відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.