Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Гримак

Понеділок, 14 лютого 2022, 17:48

Львівська обласна рада виділить кошти на тероборону області

Ірина Гримак

Завтра у Львівській обласній раді відбудеться президія, за результатами якої формуватимуть порядок денний сесії щодо можливого погіршення загрози вторгнення Росії на територію Львівщини.

Про це повідомила голова Львівської облради Ірина Гримак сьогодні, 14 лютого, під час брифінгу за підсумками розширеної наради з питань тероборони.

"Хочу наголосити, що Львівщина є безпечною. Ми тримаємо руку на пульсі цілодобово. Усі керівники територіальних громад Львівщини не залишаються осторонь виконують усі покладені на них завдання щодо забезпечення життєдіяльності громади. Будьте спокійні, адже всі на кого покладені зобов'язання щодо безпеки громадян виконують свою роботу на своїх місцях",– зазначила Ірина Гримак.

Також Гримак зазначила, що Львівська обласна рада працює над організацією роботи Тероборони у громадах. Щодо фінансування тероборони то йдеться про приблизно 18 мільйонів гривень в ініціативі від керівника обласної тероборони, Львівська облдержадміністрація пропонує 5 мільйонів гривень на фінансування, тож щодо цього питання коштів тривають консультації.

"У нас дискусії уже тривають не перший день, не перший тиждень попри загрози, які виникають тепер у нашій державі. Є сьогодні ініціатива щодо виділення приміщень для тероборони. Виконавчі органи влади напрацьовують проєкт рішень щодо першої частини фінансування тероборони де буде зазначена конкретна сума на фінансування, аби нам можна було обговорити ці питання завтра на президії та визначити дату найближчої сесії", − повідомила Ірина Гримак.

Нагадаємо, за словами Максима Козицького, наразі посилюється охорона об'єктів критичної інфраструктури, а спецслужби готові брати ситуацію в області під свій контроль.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.