Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсіонери

Середа, 16 лютого 2022, 16:29

Кабмін з березня підвищив розмір пенсії для певних категорій осіб

пенсіонери

З 1 березня в Україні зростуть пенсії для 10 мільйонів людей.

Про це повідомила персслужба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 16 лютого, на своєму засіданні Кабінет міністрів схвалив індексацію пенсій з 1 березня, а також підвищив виплати для вразливих верств населення.

Зокрема, підвищення отримають понад 10 мільйонів українців. Середній розмір підвищення 260 грн, найменший – 100 грн.

З 1 березня індексацію у 14% здійснять також для виплат військовослужбовцям (на 705 грн), пенсій із інвалідності для постраждалим у Чорнобильській катастрофі (на 1 100 грн) та доплат українцям віком від 75 років (на 456-570 грн).

Для тих, чиї пенсії не підпадають під індексацію  з 1 березня здійснять щомісячну доплату у 135 грн.

"Крім того, ми індексуємо пенсійні виплати деяким категоріям громадян на випередження. За рішенням уряду вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мали зрости лише в грудні цього року у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму" – наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначимо, мінімальна пенсійна виплата для осіб, які мають страховий стаж 30/35 років та для осіб з інвалідністю І групи, зросте до 2 300 грн, а для непрацюючих осіб із меншим страховим стажем – до 2 100 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.