Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 22 лютого 2022, 10:19

Дипломатів посольства США у Львові на ніч вивозитимуть до Польщі

Львів

Усі працівники посольства США, які перебувають у Львові, ночуватимуть у Польщі через загрозу з боку Росії.

Про це повідомив Bloomberg. 

США тимчасово переводить усіх співробітників свого посольства в Україні, які тимчасово переїхали до Львова, на ночівлю до Польщі.

Зазначається, що ці співробітники регулярно повертатимуться для продовження своєї дипломатичної роботи в Україні та надання екстрених консульських послуг.

"З міркувань безпеки співробітники держдепартаменту, які зараз перебувають у Львові, ночуватимуть у Польщі" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, офіційні особи президента Джо Байдена планували повернути персонал вранці, якщо не буде вторгнення Росії. Раніше російський президент Володимир Путін офіційно доручив ввести російські війська на окуповану територію.

"Діяльність посольств і консульств з Польщі триватиме, і цей крок не має на меті сигналізувати про будь-які зміни в підтримці України з боку США. Сполучені Штати попередили високопоставлених чиновників в Україні, перш ніж вивести співробітників її посольства, і консультувалися з союзниками, які також керують дипломатичними установами в країні" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ще у середині лютого посольства США і Канади офіційно повідомили МЗС України про переїзд до Львова, а з Японії до міста перевели двох дипломатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.