Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 16 лютого 2022, 13:19

Посольства США, Канади та двоє дипломатів Японії офіційно переїхали з Києва до Львова

Львів

Посольства США і Канади офіційно повідомили МЗС України про переїзд до Львова, а з Японії до міста перевели двох дипломатів.

Про це сьогодні, 16 лютого, під час сесії Львівської обласної ради повідомив представник Міністерства закордонних справ України у Львові Андрій Грушко.

"Із ЗМІ МЗС отримувало повідомлення, що до Львова планують переїжджати чи переносити свою діяльність дипломатичні представництва або консульські установи іноземних держав. Для того, щоб уникнути спекуляцій з цього питання, МЗС надіслало ноту до всіх посольств і представництв міжнародних організацій, які акредитовані в Україні, з проханням повідомляти заздалегідь про їхнє місцезнаходження. Тому що це пов'язано із необхідністю забезпечення безпекових заходів таких установ" – пояснив Андрій Грушко.

За його словами, наразі МЗС отримало відповідь лише від трьох країн – США, Канади і Японії.

"Станом на сьогодні тільки три країни повідомили про тимчасове перенесення своїх основних функцій до Львова. Це США, Канада і Японія, яка повідомила про тимчасове переведення двох дипломатів до Львова, проте посольство залишається функціонувати у Києві повноцінно" – наголосив Грушко.

Нагадаємо, 14 лютого США відкликали своїх держслужбовців із Києва до Львова. Такі ж рішення раніше прийняли посольства Канади та Австрії. Крім цього, рініше стало відомо, що Великобританія відкриває у Львові офіс, який надаватиме консульську підтримку, а Нідерланди створять центр екстреної допомоги.

Натомість Міністерство закордонних справ Польщі рекомендувало скасувати необов'язкові поїздки в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.