Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Суди

vkurse.ua

Середа, 30 січня 2013, 11:21

Суд зобов'язав "Експрес" повернути незаконно відібрану частку майна колишньому учаснику товариства

3 січня цього року Львівський апеляційний господарський суд виніс постанову, згідно з якою ТзОВ "Експрес медіа груп" зобов'язується повернути ТзОВ "Видавнича група "Супердрук" активи і пасиви на суму близько 41 млн. грн.

Про це вчора, 29 січня, на брифінгу повідомив учасник ТзоВ "Видавнича група "Супердрук" Микола Зинич, інформує кореспондент Варіантів

Згідно з постановою суду, залишене без змін рішення Господарського суду Львівської області від 5 листопада 2012 року про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників ТзОВ "Видавнича група "Супердрук", оформлене протоколом від 9 листопада 2010 року, «Про затвердження розподільчого балансу ТзОВ від 9 листопада 2010, складеного комісією з виділу ТзОВ "Видавнича група "Супердрук" про розподіл активів і пасивів між ТзОВ "Видавнича група "Супердрук" та ТзОВ "Системи друку та доставки" та передачу ТзОВ "Системи друку та доставки" активів і пасивів ТзОВ "Видавнича група "Супердрук", в обсязі, що визначається, розподільчого балансу. 

Відтак ТзОВ "Експрес медіа груп", як правонаступника всіх зобов’язань ТзОВ "Системи друку та доставки", зобов’язано повернути ТзОВ "Видавнича група "Супердрук" активи й пасиви, які перейшли до ТзОВ "Системи друку і доставки", а потім до передавального акта ТзОВ "Експрес медіа груп", а саме – активи в сумі близько 41 млн. грн., зокрема, необоротні активи основні засоби на суму близько 41 млн. грн. – поліграфічну техніку та приміщення, пасиви на суму близько 41 млн., зокрема власний, статутний, резервний капітал, нерозподілений прибуток, довгострокові зобов’язання.

Як зазначив адвокат Миколи Зинича Тарас Равлюк, до "Експресу" є багато запитань. Зокрема, як заначив він, незрозуміло, за якою методикою проводилась оцінка вартості пасивів та активів. Однак він наголосив, що позитивне рішення суду є прикладом перемоги правосуддя у цьому випадку. 

Отже, Микола Зинич як учасник товариства поновлений в його правах із часткою 22,85% із 18 червня 2010 року, а відтак є незаконними всі рішення зборів, де не був присутній Микола Зинич у зв’язку з незаконним позбавленням права на управління товариством, на участь у прийнятті рішень. 

Як зазначив Зинич, зараз насамперед важливо як це рішення суду буде виконуватись і які будуть його правові наслідки. 

Він додав, що ТзОВ "Експрес медіа груп" раніше вже уникало виконання різноманітних рішень суду, яких назбиралось вже більше десятка. 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.