Цього року на Львівщині відремонтують дві прикордонні дороги за кошти польського кредиту

Вівторок, 22 лютого 2022, 16:12

Ремонт двох прикордонних доріг на Львівщині, які ремонтують за кошти польського кредиту, планують завершити цього року.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза сьогодні, 22 лютого, під час брифінгу.

У межах міжнародного проєкту "Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні" цього року завершать ремонтувати дороги:

- Т-14-18 Нижанковичі − Самбір − Дрогобич − Стрий на ділянці Нижанковичі − Самбір;

- Т-14-01 КПП "Смільниця" − Старий Самбір на 3-кілометровій ділянці від Хирова у напрямку КПП "Смільниця".

Також у 2022 році продовжать ремонт на дорозі Т-14-04 Червоноград − Рава-Руська на всій протяжності. Наразі в межах "польського кредиту" капітально відремонтували прикордонну автомобільну дорогу Т-14-20 Яворів − Грушів.

"Проєкт є надзвичайно великий, тобто це 50 мільйонів євро, більше ніж 174 кілометри доріг. Відповідно на даний момент вже відремонтована дорога Яворів − Грушів. Активно зараз розпочнуться роботи Червоноград − Рава-Руська. Цього року ми закінчимо дорогу Нижанковичі − Самбір і відповідно також Смільниця − Старий Самбір" − розповів Олег Береза.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська, призупинили через перерахунок фінансування. 

Зазначимо, у 2019 році уклали договори, згідно з якими за кошти польського кредиту мали здійснити ремонтні роботи на автомобільних дорогах Яворів – Грушів, Т-14-04 Червоноград − Рава − Руська, Т-14-18 Нижанковичі − Самбір − Дрогобич − Стрий, Т-14-03 Грушів − Немирів, Т-14-01 КПП "Смільниця" − Старий Самбір. 

Додамо, у межах проєкту "Мале Карпатське коло" на Львівщині капітально відремонтують автомобільні дороги Київ − Чоп та Сколе − Славське.

Мітки: будівництво доріг, дороги львівщини, новини львова, Олег Береза, пункт пропуску, ремонт доріг на львівщині, служба автомобільних доріг