Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк у Львові

Четвер, 24 лютого 2022, 10:13

Нацбанк ввів обмеження на зняття готівки

банк у Львові

Національний банк ввів обмеження на зняття готівки в обсязі 100 тисяч гривень в день.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Банківська система продовжує працювати. Ми вживаємо заходів для збереження стабільності та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України та роботи об’єктів критичної інфраструктури" – наголосив голова НБУ Кирила Шевченко.

Національний банк ухвалив постанову, якою передбачено:

- банки продовжують роботу;

- обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 000 грн в день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку України без нарахування та зняття комісій;

- заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті, крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), уряду та окремих дозволів Національного банку України;

- призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій продажу іноземної валюти клієнтами;

- увести мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) та уряду, окремих дозволів НБУ).

- зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України.

- банкам-емітентам електронних грошей призупинити здійснення випуску електронних грошей, поповнення електронних гаманців електронними грошима, розповсюдження електронних грошей.

Нагадаємо, сьогодні вранці Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька.

В Україні ввели воєнний стан, а аеропорт Львова скасував всі рейси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.