Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Швидка допомога

Субота, 26 лютого 2022, 14:55

На Львівщині просять звертатись по меддопомогу лише в екстренних випадках

Швидка допомога

На Львівщині закликають усіх звертатися за медичною допомогою лише у критичних станах, які загрожують життю та здоров'ю.

Про це повідомив керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

На Львівщині екстрена медична допомога працює в штатному режимі, та все ж просять не телефонувати без вагомої причини та мати вдома укомплектовані аптечки.

Аптечка має бути наповнена кровоспинними джутами та перев'язувальними матеріалами. Можуть також знаходитися в аптечках знеболюючі чи ін'єкційно-знеболюючі препарати. Для людей з хронічними захворювання мають бути таблетки, котрі вони приймають зазвичай, і обов'язково їх забирати в  укриття.

Також керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомив що робити у ситуації відсутності усіх видів зв'язку.

"Екстрена медична допомога у такому випадку працюватиме у режимі патрулювання. Бригади екстреної медичної допомоги рухатимуться вулицями міста для виявлення екстрених випадків. Машини бригад швидких можна буде зупинити та повідомити про наявні екстрені випадки. Усі бригади рухатимуться з увімкненими проблисковими маячками, а якщо у бригади увімкнений звуковий сигнал це означатиме, що така машина зайнята та рухається до медичного закладу з пацієнтом на борту", – зазначив Андрій Васько.

Нагадаємо,при відсутності лінії "103" швидку допомогу можна викликати за телефонами: 293-29-12; 293-29-14; 293-29-05; 293-29-19; 293-29-16; 293-29-25.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.