Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

www.lvovhotels.ru

Середа, 30 січня 2013, 17:08

Готель Леополіс та міська рада Львова не можуть визначити власника приміщень на вул. Шевській

Судовий процес щодо приватизації приміщень на вул. Шевській, 12, 14, 16, реконструйованих готелем Леополіс, не може знайти логічного завершення через постійні непорозуміння між готелем та міською радою міста.

Про це сьогодні повідомив на прес-конференції депутат Львівської міської ради Роман Плахтій.

У 2008 році місто надало в оренду готелю Леополіс 1,150 кв м за адресою вул. Шевська, 12, 14, 16, а впродовж 2009-2011 років з дозволу виконавчого комітету Львівської міської ради у цих будинках орендарі проводили масштабну реконструкцію. Беручи до уваги витратність на реконструкцію, місто надало готелю пільгу в оренді 1 грн. в рік.

Згодом орендар захотів викупити не всі 2,500 кв м, які утворилися після реконструкції, а лише 1,150 кв м. 25 січня цього року депутатам ЛМР стало відомо, що готель Леополіс подав до господарського суду Львова позовну заяву на міську раду щодо права приватизації 1,150 кв м.

«Цікаво, чи управління комунального майна пояснювало інвестору про умову викупу усіх 2,500 кв м, чи відразу натякнуло про її необов'язковість та сприяння в суді», - дивується депутат ЛМР Роман Плахтій.

Депутат також додає, що ще у квітні 2012 року за постійні «прорахунки» у сфері комунального майна Шевченківський районний суд Львова визнав дії начальника управління комунальної власності ЛМР Євгена Климковича відверто корупційними. Через бездіяльність управління комунального майна ЛМР громада Львова лише на вул. Шевській зазнала збитків на мільйон гривень.

«Я спокійний, оскільки об'єкти такого рівня і таких капіталовкладень перевіряються правоохоронними органами дуже детально і дуже часто. Ба більше - в цьому судовому спорі на боці інтересів територіальної громади міста, та боці інтересів управління, на боці інтересів юридичного управління Львівської міської ради виступає і прокуратура міста Львова. Тому я виключаю, що в даному судовому провадженні можливі будь-які маніпуляції. Думаю, що участь депутатів Львівської міської ради надасть лише більшої публічності та інформованості громади в цьому питанні». – прокоментував ситуацію начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Євген Климкович.

Депутат міської ради Любомир Мельничук, підсумовуючи, додав: «Ми будемо ініціювати створення спеціальної комісії, з залученням генпрокуратури, щоб вона об'єктивно оцінила проблеми в комунальному господарстві Львова та проблеми в транспортній системі, оскільки це два найбільш болючі аспекти».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.