Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Четвер, 3 березня 2022, 11:44

За тиждень Львівщина прийняла понад 75 тисяч переселенців

Львівщина

На територію області прибуло понад 75 тисяч вимушених переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу.

Станом на сьогодні, 3 березня, на території Львівської області офіційно перебувають 45 тисяч вимушено переселених осіб. Ще 35 тисяч людей перебували на Львівщині декілька днів, а потім виїхали за кордон чи в інші області України.

"Якщо брати поселення, то 75 тисяч людей знайшло тимчасовий нічліг. З них 45 тисяч постійно поселених, інші 35 або перебували кілька днів, а потім переїхали закордон або інші області. Постійно перебувають близько 45 тисяч. Близько 30 тисяч вільних місць на даний момент облаштовано всіма предметами першої необхідності на Львівщині є" − повідомив Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині є близько 30 тисяч вільних облаштованих місць для переселенців. До Львова постійно прибувають поїзди з переселенцями, наразі будь-який поїзд, який їде зі сходу України є евакуаційним і на нього не потрібні квитки. 

Максим Козицький додав, що черги на кордонах зменшуються. На цей момент на Львівщині немає жодного пункту перетину, черга на якому є більше ніж 80 автомобілів. За минулу добу майже 40 тисяч осіб перетнуло кордон, а всього з початку війни − майже 290 тисяч людей.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, Вооодимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.