Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

Четвер, 3 березня 2022, 13:55

Комітет Верховної ради підтримав законопроєкт про вилучення російського майна

Верховна Рада

Вчора комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про націоналізацію майна та активів РФ на території України.

Про це повідомила членкиня комітету Роксолана Підласа.

Вчора, 2 березня, комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку одностайно підтримав законопроєкт про націоналізацію майна та активів РФ, які перебувають на території України.

Законопроєкт №7122 визначає правові засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів. 

Вилученню підлягатимуть не лише активи держави Росія, але й активи її юридичних осіб, які здійснюють свою діяльність на території України, серед власників яких є російський уряд. Компенсація за націоналізацію російських активів в Україні не передбачена.

Перелік активів, які Україна має намір відчужити, формуватиме уряд та подаватиме на розгляд РНБО. Відчуження активів відбуватиметься указом президента України.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.