Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Четвер, 3 березня 2022, 16:56

В Україні ввели податкові ослаблення для бізнесу на час воєнного стану

Львів

Верховна Рада прийняла закони, які ослаблюють вимоги до бізнесу щодо перевірок та ліцензій у період дії воєнного стану.

Про це повідомила Економічна правда.

Голова Податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев повідомив, що Верховна Рада схвалила закони №7121-1 і №7125, які ослаблюють вимоги до бізнесу щодо перевірок та ліцензій, а також визначають особливості подання звітності у період дії воєнного стану.

Бізнесу надається можливість подати звіти та інші документи через 90 днів після припинення чи скасування воєнного стану. У період воєнного стану не здійснюватимуться будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання звітів чи документів звітного характеру.

Також звільняються від відповідальності платники у разі неможливості виконання своїх обовʼязків, податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

Операції з добровільної передачі коштів, товарів, у тому числі підакцизних, надання послуг на користь ЗСУ та підрозділів територіальної оборони, без попереднього або наступного відшкодування їх вартості, не вважаються операціями з реалізації для цілей оподаткування.

Як пояснив Гетманцев, у складі витрат враховуються у повному обсязі кошти та майно, що передається ЗСУ та іншим підрозділам. Сума відшкодування вартості пального, витраченого при наданні послуг з перевезення для забезпечення потреб ЗСУ та підрозділів територіальної оборони, не включається до складу оподатковуваного доходу фізичних осіб, які надають такі послуги. Також продовжується дія ліцензій на виробництво підакцизної продукції.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закони про примусове вилучення майна РФ та про посилення відповідальності за колабораціонізм, злочини проти держави та пропаганду агресора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.