Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

Четвер, 3 березня 2022, 16:43

Верховна Рада прийняла закон про вилучення російського майна

Верховна Рада

Верховна Рада прийняла закони про примусове вилучення майна РФ та про посилення відповідальності за колабораціонізм, злочини проти держави та пропаганду агресора.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Сьогодні, 3 березня, Верховна Рада України на пленарному засіданні прийняла 14 законів та ухвалила одну постанову.

Зокрема, Верховна Рада затвердила укази президента України "Про загальну мобілізацію" та "Про використання Збройних Сил України та інших військових формувань", проголосувала ряд законів щодо відповідальності за колабораційну діяльність, щодо посилення відповідальності за виготовлення та поширення пропаганди агресора, щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах воєнного стану, а також стосовно посилення відповідальності за мародерство. 

Також сьогодні прийняли законопроєкт щодо примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, який вчора підтримав комітет Верховної Ради. Цей законопроєкт визначає правові засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів. 

Вилученню підлягатимуть не лише активи держави Росія, але й активи її юридичних осіб, які здійснюють свою діяльність на території України, серед власників яких є російський уряд. Компенсація за націоналізацію російських активів в Україні не передбачена.

Перелік активів, які Україна має намір відчужити, формуватиме уряд та подаватиме на розгляд РНБО. Відчуження активів відбуватиметься указом президента України.

Додамо, також парламент ухвалив постанову про звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Європейського парламенту, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей, парламентів та урядів іноземних держав щодо термінової необхідності забезпечення захисту цивільного населення України від збройних нападів російських загарбників.

Зазначимо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.