Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Четвер, 10 березня 2022, 13:17

Патрульні та нацгвардійці перевірятимуть документи у чоловікіів, які прибули на Львівщину

львівська поліція

У військовозобов'язаних громадян, які прибули на Львівщину, перевірятимуть документи на блокпостах та під час поселення.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй Фейсбук-сторінці.

На блокпостах правоохоронці перевірятимуть документи, багаж та наявність зброї. Також працівники готелів і пансіонів перевірятимуть документи у чоловіків, віком від 18 до 60 років під час поселення. Ці дані повідомлятимуть до правоохоронних органів і районних військкоматів.

За відмову ставати на військовий облік військовозобов’язані внутрішньо-переміщені особи нестимуть кримінальну відповідальність.

Максим Козицький наголосив, що до війська не закликають:

- людей з інвалідністю;

- багатодітних батьків (опікунів трьох і більше неповнолітніх дітей);

- чоловіків, які виховують дітей самостійно.

Військовозобов'язані громадяни мають з'явитися до територіальних центрів комплектування не пізніше 24 годин до свого прибуття на Львівщину.

"Громадяни України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину в період воєнного стану, не пізніше 24 годин після прибуття, мають з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області для взяття на військовий облік. Чи стають військовозобов’язані чоловіки на військовий облік упродовж 24 годин, перевіряють патрульні добровольчих формувань та Нацгвардії на блокпостах" – написав Козицький.

 
Додамо, з 2 березня чоловіки, які евакуювалися на Львівщину, мають стати на військовий облік.
 
За два тижні до ЗСУ мобілізували 20 тисяч мешканців Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.