Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

П'ятниця, 11 березня 2022, 12:57

На Львівщині розмістили більше 100 тисяч переселенців

Львівщина

У області розмістили 117 тисяч переселенців з інших областей України.

Про це сьогодні, 11 березня, на брифінгу повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Станом на сьогодні на території Львівської області розмістили 117 тисяч переселенців, а загалом у області обладнали 135 тисяч місць для розселення українців.

"Станом на початок цієї доби у області є обладнано 135 тисяч місць для розміщення, з них фактично зайнятими є 117 тисяч. Ми точно не досягли нашої критичної відмітки по місцях, це є робота, яка, фактично, відбувається у режимі нон-стоп і ми задіюємо всю можливу соціальну та адміністративну інфраструктуру" – наголосив Степан Куйбіда.

За його словами, переселенці також можуть перебратися до пунктів пропуску області та перейти на територію Польщі. З початку нападу Росії Львівщину покинули більше 800 тисяч осіб.

"Ми так само координуємо діяльність гуманітарних штабів. На вокзалі пліч-о-пліч з нами працює великий перелік громадських організацій. Кожен координується єдиним центром управління, тому хаосу ніякого нема, волонтери працюють відповідно до наданих інструкцій, людям надається допомога" – додав Куйбіда.

Нагадаємо, як заявляв 10 березня голова Львівської ОВА Максим Козицький, у Львова немає місць для переселенців, натомість у області залишилися 18-20 тисяч місць.

За два тижні Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.