Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

культурні цінності Львова

Понеділок, 14 березня 2022, 15:05

Україна не зверталася до Польщі з проханням про евакуацію своїх культурних цінностей

культурні цінності Львова

Президент польського Фонду культурної спадщини Міхал Лашковський заявив, що український уряд не звертався до Польщі з проханням про тимчасову евакуацію культурних цінностей.

Президент польського Фонду культурної спадщини Міхал Лашковський повідомив, що український уряд не звертався до польського уряду з проханням про тимчасову евакуацію культурних цінностей.

"Міністр Ярослав Зеллін сказав в інтерв'ю PAP, що ми готові до цього. Але, звісно, ​​така ініціатива має виходити з українського боку. Поки що, наскільки мені відомо, таких пропозицій не було", – наголосив він в інтерв'ю ksiazki.wp.pl.

Лашковський також уточнив, що Україна нині інтенсивно працює з об'єктами, які можна перемістити, але наразі це лише розміщення їх у спеціальних укриттях.

Нагадаємо, що до Львова Польща скерувала декілька вантажівок протипожежного обладнання для порятунку культурних цінностей, а у Львові допомагає зі збереженням культурної спадщини Інститут "Полоніка". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.