Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

aarina.livejournal.com

Четвер, 31 січня 2013, 11:24

Львів не отримає грошей із держбюджету на збереження історичної спадщини п'ятий рік поспіль

Кошти на ремонтно-реставраційні роботи історичних пам’яток національного значення у Львові до держбюджету цього року знову не закладені.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської міськради.

«У Львові є 2007 пам’яток місцевого і національного значення. Серед них понад 200 пам’яток національного значення, зокрема історичний центр міста, який є в списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Кожен з цих об’єктів потребує певних робіт – від косметичних до капітальних», – зазначено у повідомленні.

Однією із пам’яток, які терміново потребують реставраційних та ремонтних робіт, є костел Кларисок, у якому розташований музей ПінзеляЩе одним об’єктом є будинок Українського драматичного театру ім. М.Заньковецької, також палац Баворовських, який перебуває у передаварійному стані.

«Наскільки мені відомо, в державному бюджеті цьогоріч, як і чотири роки поспіль, жодних коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток у Львові не передбачається», – розповідає начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко..

У цьогорічному бюджеті Львова запропонували передбачити 27 млн. грн. Також, як і минулих років, певні кошти надходитимуть від закордонних партнерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.