Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

galychyna.info

Четвер, 31 січня 2013, 12:20

Кабмін зняв часові обмеження на укладення УРП з Chevron щодо Олеської площі

Кабінет Міністрів України зняв часові обмеження на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) з компанією Chevron на видобуток вуглеводнів на Олеській площі.

 

Останньою постановою уряд прибрав пункт про часові межі із постанови №1297 від 30 листопада 2011 року, яка затверджувала умови конкурсу.

Як повідомлялося, депутати Львівської та Івано-Франківської облрад поки що не узгодили проект УРП між Chevron і «Надра Олеська» під час розробки розташованої в цих областях Олеської площі. У цьому зв'язку Chevron ініціює проведення в цих областях громадських слухань із питання видобутку сланцевого газу.

Спочатку передбачалося, що угоди з переможцями конкурсу буде укладено протягом 120 календарних днів після оголошення підсумків конкурсу, однак у середині вересня цей термін було продовжено до 160 днів, а наприкінці жовтня до 190 днів.

У освоєння Олеської ділянки, прогнозні ресурси якої оцінюються в 2,98 трлн. куб м сланцевого газу, на етапі геологічного вивчення планується залучити щонайменше 1,3 млрд. грн. інвестицій і 25 млрд. грн. на етапі промислової розробки.

Нагадаємо, у травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.