Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Четвер, 17 березня 2022, 13:54

У Львові розгорнули військовий госпіталь на 60 місць

швидка допомога

Польовий медичний госпіталь зможе розмістити 60 людей і працюватиме цілодобово.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Нещодавно у Львові на паркінгу ТРЦ Kings Cross Leopolis відкрили польовий медичний госпіталь, який є структурним підрозділом Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. 

"Завершили усі юридичні процедури для легалізації роботи польового шпиталю. Є наказ МОЗ, який дозволяє залучати іноземних фахівців, які мають документи що підтверджують їхню освіту і кваліфікацію, до надання медичної допомоги під час воєнного стану. Відповідно перелік медичних працівників, які працюють у цьому госпіталі був скерований МОЗ і міністерство його погодило" – наголосив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

За його словами, медичний госпіталь надаватиме такі послуги: невідкладна допомога, хірургічна допомога, стаціонарні та амбулаторні послуги, послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. Госпіталь зможе розмістити 60 людей і працюватиме цілодобово.

Персонал госпіталю налічує майже 100 людей – близько 50 медичних працівників (лікарів, медсестер, фармацевтів тощо) та приблизно стільки ж технічних працівників. Медики, які прибули для роботи у госпіталі, працюють у медичних закладах у США, частина з них мають досвід роботи в Іраку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.