Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Leoni

П'ятниця, 18 березня 2022, 15:47

Виробники деталей для європейських автомобілів продовжують свою роботу на Львівщині

Leoni

Підприємства, які виготовляють деталі для Volkswagen Group, General Motors, MAN, BMW Group та Mercedes-Benz Group, продовжують свою діяльність на Львівщині у воєнний час. 

Підприємство концерну Leoni на Стрийщині працює у звичному режимі та продовжує виготовляти кабельні мережі для автомобілів Volkswagen Group.

Про це повідомили працівники підприємства.

Заводи компанії Elektrokontakt GmbH також продовжують роботу.

"З міркувань безпеки сьогодні скасовано нічну зміну, та це не означає, що ми припиняємо нашу роботу. Ми продовжуємо стабільно працювати та триматися разом", – зазначають на сторінці компанії Електроконтакт Україна в Facebook.

Заводи компанії виконують свою роботу та відкривають нові вакансії. У Бродах відкриті вакансії менеджера з планування виробництва, інженера з підготовки виробництва та інженера-електроніка.

Bader частково зупиняв свою діяльність, проте з 7 березня відновив свою роботу.

"Наші підрозділи в Кожичах та Червонограді сьогодні відновили свою операційну діяльність. Ми маємо працювати, щоб економіка країни могла й надалі отримувати фінансування" – зазначають на сторінці компанії Бадер-Україна в Facebook.

У відкритих джерелах немає інформації щодо того, чи продовжують свою діяльність підприємства ODW-Elektrik та Fujikura. Варіанти звернулись з запитом, однак відповіді не отримали.

Цього тижня ЗМІ повідомили, що через війну в Україні не всі автомобільні підприємства Європи зуміли продовжити свою повноцінну діяльність. Деякі з них зупинили свою роботу на невизначений термін, а інші продовжують свою працю, але не у повному обсягу. Це пов'язано із браком деталей, що виготовляються на замовлення виключно в Україні.

На сторінках підприємств зазначають, що найбільшою та додатковою проблемою є доставлення готової продукції через кордон на автозаводи. Зараз не вистачає водіїв, оскільки серед них більшість це чоловіки, які відповідно до закону не можуть виїхати закордон.

Нагадаємо, що на Львівщині розташовані заводи шести компаній, які налічують дев'ять підприємств, що займають виготовленням кабельних мереж, магнітних котушок, електромеханічних конструкцій, мотоінструментів та сидінь для іноземних автомобілів. Більшість з них займаються виробництвом саме кабельних мереж. Це: завод Leoni на Стрийщині в селі Нежухів, три заводи Elektrokontakt GmbH, що розташовані в Перемишлянах, Золочеві та Бродах Львівської області, заводи компанії Bader в Городку та Кожичах, а також заводи ODW-Elektrik у Новому Роздолі та Fujikura біля Львова.

Українські заводи та підприємства виробляють запчастини для європейських автомобілів, серед яких є й преміальні марки: Volkswagen Group, Opel, Porsche, Audi, Lamborghini, MAN, BMW, Mercedes.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.