Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Юрій Вітренко

kucherenko.info

П'ятниця, 18 березня 2022, 15:08

У газосховищах України достатньо газу, щоб забезпечити всіх мешканців – Вітренко

Юрій Вітренко

В українських сховищах зберігається 9,5 млрд кубометрів газу.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко зазначив, що в Україні залишилось близько 9,5 млрд кубометрів газу.

Про це він повідомив сьогодні на брифінгу у Львові. 

Така кількості газу, за розрахунками "Нафтогазу України", наразі є цілком достатньою для того, що забезпечити мешканців усієї території України. 

"У нас зараз в підземках майже 9,5 млрд куб. метрів газу. Цього задосить для того, щоб забезпечити потреби українців в газі, в теплі", – наголосив він.   

Труднощі виникають лише із транспортуванням газу там, де окупаційні війська Росії руйнують інфраструктуру. 

НАК "Нафтогаз" переконує західних партнерів у потребі повністю ізолювати Росію від коштів, що поступають їй за надходження газу. 

"З одного боку, ми відмічаємо позитивну тенденцію санкцій Заходу щодо російської нафти та гази, але цього недостатньо. Ми переконуємо західних партнерів, що вони мають вести повне ембарго на російський газ та нафту. Ми пропонуємо заморозити рахунки, куди надходять кошти за постачання газу. Гроші заморожуються на спеціальних рахунках. Росія зможе отримати доступ тільки після того, як виведе війська з території України та припинить своє вторгнення" – пояснив Вітренко. 

Нагадаємо, що Україна імпортує газ з Угорщини, Словаччини та Польщі та видобуває власний газ. Верховна Рада 15 березня проголосувала за кратне підвищення ставок ренти за видобування газу залежно від його біржової ціни, норми діятимуть на час воєнного та надзвичайного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.