Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

П'ятниця, 18 березня 2022, 14:50

На Львівщині розселили понад 160 тисяч переселенців

Львівщина

Станом на сьогодні в області офіційно проживають понад 160 тисяч переселенців з інших областей України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА. 

Станом на сьогодні,18 березня, Львівська область прийняла в офіційні пункти розселення понад 200 тисяч мешканців з інших регіонів України. З них 162 тисяч переселенців стаціонарно проживають на території області.

Для приймання нових переселенців у області налічується близько 18 тисяч вільних додаткових ліжкомісць, які були створені в закладах соціальної інфраструктури.

"Що стосується територіального розподілу, то найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб зупиняється у місті Львові та Львівській агломерації. Це пов’язано з тим, що люди сприймають Львів як важливий транспортний вузол і з якого вони далі можуть подорожувати в інші країни, а також в інші регіони.

Також найбільші обсяги внутрішньо переміщених осіб ми спостерігаємо у важливих залізничних вузлах наших – це Стрий, Дрогобич, Самбір, Червоноград" – наголосив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера.

За його словами, 88% усіх розгорнутих місць в державному та комунальному секторах – це заклади освіти. Крім цього переселенці знаходять житло в приватному секторі.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан. Раніше Львівська ОВА просила керівників львівських ВНЗ виселити студентів та надати свої гуртожитки для біженців.

Як раніше заявляв міський голова Львова Андрій Садовий, за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.