Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Протитанкові їжаки

Фб Гримак

П'ятниця, 18 березня 2022, 15:53

Меблеве підприємство у Винниках переорієнтувалося на виготовлення оборонної продукції

Протитанкові їжаки

Підприємство Atyt-M, яке випускало меблі та ковані вироби, з перших днів війни переорієнтувало своє виробництво на оборонну продукцію.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак на своїй сторінці у Фейсбуці.

Винниківське меблеве підприємство Atyt-M сьогодні виготовляє малі та середні їжаки, що здатні зупиняти легкові автомобілі та БТРи.

За словами керівника Atyt-M Романа Шелепінського, вдалося виготовити партію протитанкових їжаків вагою понад сто тонн. З металом підприємству допомогли підприємці, волонтери та мешканці.

Також допомогли військовим частинам і госпіталям області з ліжками, яких забракло у воєнний час. Зокрема, в Atyt-M самостійно розробили різні варіанти ліжок для потреб військових, госпіталів та бомбосховищ. Для нових моделей ліжок освоїли виробництво м'яких частин. Наразі медики й військові Львівщини вже отримали понад 150 двоярусних ліжок з матрацами та більш як 300 м'яких лавок.

Станом на сьогодні підприємство Atyt-M готове збільшувати виробництво та створювати нові робочі місця, а також допомагати підприємцям, які переносять свій виробничий потенціал з районів воєнних дій.

"Ми готові зробити додаткові робочі місця та приймати на роботу людей, які вимушено переїхали з місць, де ведуться бойові дії. Ми готові розмістити підприємства зі Сходу, які можуть працювати для потреб оборони. У нас є обладнані металообробні цехи та виробничі приміщення, площею близько 2000 м². Ми зможемо забезпечити необхідним обладнанням армію, тероборону та лікарів, і так пришвидшимо нашу перемогу над ворогом" – наголосив Шелепінський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.