Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Середа, 23 березня 2022, 15:40

Львів'янина викрили у підробці документів для перетину кордону

львівська поліція

21-річний львів'янин за хабар підробляв документи для незаконного перетину кордону військовозобов'язаними.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Ще 16 березня на українсько-польському кордоні у пункті пропуску "Краківець" прикордонники затримали чотирьох українців, трьох мешканців Чернігівської області та мешканця Харківщини, з підробленими документами. 

Як з'ясували правоохоронці, підроблені документи українцям передав 30-річний мешканець Волинської області, а до їх виготовлення причетний 21-річний львів’янин.

"За цю "послугу" кожен з чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон передав зловмисникам грошові кошти у сумі 4 тисячі доларів" – наголосили у поліції.

Під час обшуків поліцейські вилучили у зловмисників бланки документів, оргтехніку, за допомогою якої вони їх виготовляли, грошові кошти та інші речові докази.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, відкрили кримінальні провадження за ч. 5 ст. 27 ч. 1, ч. 4 ст. 358 (Пособництво у підроблені та використання підробленого документа) Кримінального кодексу України та за ч. 3 ст. 358 (Повторне підроблення документів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті – до п'яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, правоохоронці затримали мешканця Львівщини, який налагодив схему переправляння військовозобов’язаних українців за кордон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.