Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 24 березня 2022, 12:16

У Львові збудують котеджні містечка для переселенців

будівництво у Львові

У місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла для переселенців з інших областей України.

Про це сьогодні, 24 березня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Міськрада Львова звернулася до будівельних компаній з проханням відновлювати свою роботу, а також передбачила земельні ділянки на території міста для будівництва на них спеціальних котеджних містечок, де розміщуватимуть переселенців.

"Ми зараз даємо чіткий меседж всім будівельним компаніям відновлювати активні роботи, тому що людям потрібне житло для постійного проживання.

Ми спільно з Міністерством регіонального розвитку вийшли на чіткий проєкт – сьогодні ми виділяємо конкретні ділянки в місті Львові під котеджні містечка – будівлі, які достатньо швидко будуть монтуватися" – заявив Садовий.

За його словами, наразі мерії вивчає різні пропозиції від турецьких, німецьких та українських компаній.

"Іншого варіанту в нас немає, тому що люди, які приїхали, вони не можуть жити в школі чи спортивному залі. Ми не можемо сьогодні передбачити, скільки триватиме ця війна, але росія завжди буде джерелом агресії стосовно України, тому ми повинні перелаштувати економіку нашої країни таким чином, щоб вона була максимально стійкою" – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, станом на 18 березня у Львівській області офіційно проживають понад 160 тисяч переселенців з інших областей України.

Як раніше заявляв міський голова Львова Андрій Садовий, за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.