Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

польовий шпиталь

Фб Радуцького

Понеділок, 28 березня 2022, 12:24

На Львівщині розгорнули польовий шпиталь, який Україна отримала від Нідерландів

польовий шпиталь

У області розгорнули польовий шпиталь для лікування поранених військових та переселенців.

Про це повідомив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Львівської області розгорнули унікальний польовий шпиталь для лікування поранених військових та тимчасово переміщених осіб ,який передав Україні уряд Нідерландів.

Шпиталь вперше використали під час військових дій у Сирії, він повністю автономний та обладнаний за останніми технологіями. Він розрахований на 50 ліжкомісць. В ньому знаходяться операційна, реанімаційні ліжка, відділення інтенсивної терапії, відділ рентген-діагностики, УЗД, клінічна лабораторія з банком крові, кисневий концентратор. Також медзаклад обладнаний системою фільтрації та очищування повітря.

"Заклад повністю автономний: працює без електропостачання на дизель-генераторі, має запасів медикаментів та витратних матеріалів на 1 рік роботи при повній навантажуваності. Завдяки під’єднанню до інтернет-мережі через StarLink лікарі можуть в режимі онлайн консультуватись з колегами з інших країн" – написав Михайло Радуцький.

За його словами, доставляти до мобільного шпиталю будуть поранених військових, яким потрібне лікування та реабілітація, а також тимчасово переміщених осіб, які наразі мешкають у Львівській області.

Працюватимуть у мобільному шпиталі медики, що були вимушені виїхати до західних регіонів через війну. Виявили бажання працювати у шпиталі також медики з Канади та США. Наразі продовжують набирати штат шпиталю.

Нагадаємо, 22 березня у місті Мостиська запрацював польовий шпиталь, який відкрили ізраїльські лікарі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.