Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Понеділок, 28 березня 2022, 15:59

Кошти для потреб переселенців з міського бюджету Львова не виділяли – Іщук

Львівська міськрада

Станом на сьогодні з бюджету Львова не було використано жодних коштів на потреби переселенців.

Про це на засіданні комісії фінансів Львівської міської ради 24 березня повідомив начальник фінансового департаменту міськради Олег Іщук, відповідаючи на запитання голови фінансової комісії міськради Наталії Шелестак про те, скільки коштів в місяць витратили з міського бюджету для харчування біженців, їхні додаткові потреби, транспорт, медичне обслуговування тощо.

"Таких заявок до нас не поступало. Є розуміння, що кошти не виділялись" – заявив Іщук.

На засіданні також озвучили інформацію про те, що комунальне підприємство Львова АТП-1 витратило 4,5 млн грн власних коштів на потреби довозу переселенців до кордону.

Починаючи з 3 березня, АТП-1 виділило автобуси для перевезення біженців.  Це приблизно 45 автобусів щодня у пік напливу переселенців. Автобуси на кордоні чекали до ранку, щоб не висаджувати людей вночі. На це й було витрачено понад 4,5 млн грн. 

Депутат і член комісії міськради Петро Адамик повідомив, що щодня вивозили на кордон автобусами АТП-1 750 людей. Координація здійснювалась через міжнародну організацію "Червоний хрест" на головному вокзалі.

Нагадаємо, станом на 24 березня план надходжень до бюджету міста за січень-березень виконаний на 94%. За словами Іщука, є всі шанси, що план буде виконаний на 100%.

Додамо, 25 березня директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків заявляв, що місцеві бюджети Львівщини недоотримають понад 20% доходів через війну: у кращому випадку за рік до всіх місцевих бюджетів області може не поступити 4-5 мілрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.