Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЗСУ

Середа, 30 березня 2022, 14:58

На Львівщині кошти на освіту скерують на потреби воєнного часу

ЗСУ

Уряд дозволив скерувати залишки освітньої субвенції на потреби воєнного часу.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Ще 26 березня Кабінет міністрів України прийняв рішення про порядок та умови надання освітньої субвенції і субвенції на підтримку осіб з особливо освітніми потребами, згідно з яким, залишки цих коштів можна спрямувати для потреб територіальної оборони.

"Рішення дає можливість місцевим органам влади за необхідності залишки освітньої субвенції та субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами, які накопичені на рахунках місцевих бюджетів на 1 січня 2022 року, використовувати для потреб територіальної оборони, евакуації населення з небезпечних територій у безпечні місця та їх облаштування, інші заходи, спрямовані на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану" – пояснив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Натомість у територіальних громадах, де є дефіцит на оплату праці педпрацівникам, залишок освітньої субвенції, що утворився на початок року, можна використати на оплату праці вчителям шкіл.

Додамо, уряд на час дії воєнного стану дозволив ввозити в Україну більшість товарів без сплати ПДВ та акцизу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.