Кількість переселенців на Львівщині зросла з 260 до 500 тисяч – Козицький

Четвер, 31 березня 2022, 09:59

Максим Козицький заявив про 500 тисяч переселенців, які знаходяться на Львівщині.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Як заявив вчора, 30 березня, голова Львівської ОВА Максим Козицький під час зустрічі з главою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, станом на зараз на території Львівської області перебуває близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

За його словами, в офіційних пунктах прийняття переселенців розселили понад 260 тисяч осіб, однак є і ті, хто самостійно знайшов собі прихисток у приватному секторі.

Козицький наголосив, що Львівщина зараз є одним з регіонів, куди найчастіше переїжджають українці з інших областей, які постраждали від бойових дій. Окрім того, тут є великий гуманітарний хаб, звідки допомога прямує в інші області.

Зазначимо, це вчора Козицький повідомляв, що на Львівщині зареєстрували 262 тисячі переселенців. А за даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Натомість 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Мітки: біженці, Максим Козицький, новини львова, переселенці