Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд у Львові

Четвер, 31 березня 2022, 12:54

У Львові проросійському блогеру призначили заставу у чотири мільйони гривень

суд у Львові

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у державній зраді блогеру Глібу Ляшенкові.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн для блогера Гліба Ляшенка, який поширював російську пропаганду та діяв на шкоду Україні.

"Використовуючи ЗМІ, зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора. Проведені лінгвістичні експертизи встановили, що своїми висловлюваннями й закликами псевдо експерт умисно посягав на суверенітет нашої держави. Окрім цього, він займався дискредитацією державної політики та умисно нівелював події на Сході України.

Зафіксовано, що таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій російської федерації щодо України" – наголосили в СБУ.

Наразі Ляшенку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

За даними видання "Детектор медіа", Гліб Ляшенко – блогер та політичний політкоментатор, який підтримує російську агресію проти України та пропонує капітулювати, а також покладає відповідальність за кожного вбитого росіянами українця на президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.