Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Линів

Понеділок, 4 квітня 2022, 10:27

Українські мистці зрікаються істеричного москвофільства диригентки Линів

Оксана Линів

Концерти Оксани Линів, де звучатиме музика російських композиторів, бойкотують українські мисткині.

Про це повідомили оперна співачка Людмила Корсун та українська композиторка Вікторія Польова у Фейсбуці. Також до них долучилась й культурна платформа Ковчег "Україна".

Оперна співачка Людмила Корсун відмовилась брати участь у постановці опери "Іоланта" Петра Чайковського, яку мала поставити українська диригентка, засновниця та артдиректорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів у Муніципальному театрі Болоньї через виконання музики російського композитора.

"В цей надважкий час для моєї країни, культурний фронт веде не менш запеклу боротьбу! Я повідомляю, що не беру участь у проєктах, в яких залучені росіяни та російська музика. Моя участь в "Іоланті" Чайковського скасована" – написала Людмила Корсун.


Українська композиторка Вікторія Польова сказала, що також не братиме участі у концертах, де звучатиме російська музика.

"Я повідомляю, що маю честь відмовитись від концертів, де поруч зі мною буде виконуватись російська музика. По-перше, це стосується двох концертів пані Линів у Німеччині, та інших концертів, які мені пропонують. Я відмовляюсь.

Мені дуже дивно, як деякі мистці не розуміють, що музика Чайковського стала наповненням ідеї "російської величі", що це надзвичайно сильне духовне поле, яке підігріває ворожі амбіції. Війна є війна. Зараз все розділилось на чорне та біле" – написала Польова.

Натомість Оксана Линів заявила, що "заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії" її не переконують.

"Я вважаю, що ми не повинні переходити межі, встановлені офіційними державними органами України щодо культурних санкцій, які не поширюються на російських авторів, які не співпрацювали з режимом Путіна", – написала Линів.

Нагадаємо, торік Варіанти писали про Оксану Линів у статті "Фашистики на Маланюка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.