Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Музей науки та інновацій

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 5 квітня 2022, 14:58

У Львові відкрили музей науки та інновацій з експонатами з Києва та Одеси

Музей науки та інновацій

У місті відкрили Музей науки та інновацій, який налічує близько 100 інтерактивних експонатів.  

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

На вул. Січових Стрільців, 7 у Львові відкрили Музей науки та інновацій, який налічує близько 100 інтерактивних експонатів. Експозицію музею також поповнили експонатами з музею Малої академії наук України у Києві та Музею цікавої науки в Одесі.

З Києва до Львова передали такі експонати: магнітний міст, стіл із головоломками, дзеркальне письмо, хрестики-нулики у 3D, гра "Зав’яжи шнурок", "Єдине обличчя на двох", "Прозорий комп’ютер", "Стілець із цвяхами", квадратні колеса, магнітну рідку речовину, настінні оптичні ілюзії.

Як зазначили у команді Tech Startup School, яка займалася облаштуванням музею, частина експонатів з Києва попередньо мала бути передана в місто Маріуполь, але до завершення бойових дій вона тимчасово буде у Львові.

Tech Startup School також підготував частину власної експозиції: колиску Ньютона, міст да Вінчі, інтерактивну пісочницю, інтерактивну підлогу, що в комплекті налічує 100 ігор, торс людини, експозиції архітектурних об'єктів культурної спадщини Львова, виготовлених з фанери.

"Ми довго думали, чи доречно зараз відкривати цей музей, але зрозуміли, що наука й освіта завжди актуальні. Освіта – це та сила, яка допомагає нам перемагати у всьому, а особливо в тій ситуації, в якій зараз перебуває наша країна. Щиро дякую всім, хто долучився до цієї ініціативи. Ми будемо й надалі доповнювати експозицію музею, розвивати його, бо розуміємо, наскільки це цінно" – наголосив директор Tech Startup School  Назар Подольчак.

Наразі музей можна відвідувати безкоштовно, однак за попередньою реєстрацією. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.