Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Кобзарев

Фб Кобзарева

Середа, 13 квітня 2022, 14:00

Інститут міста старанно приховує гаманцеві мутки Садового

Олександр Кобзарев

Інститут міста відмовився надавати відповіді на запит про свою діяльність на час дії воєнного стану.

Про це йдеться у відповіді Комунальної Установи Інститут міста на запит Варіантів.

КУ Інститут міста відмовився надати інформацію про перелік фізичних осіб та організацій, від яких отримав кошти як уповноважений орган Львівської міськради, починаючи з березня, загальну суму цих виплат та закупівлі, які комунальна установа провела за отримані гроші. 

В Інституті міста наголосили, що на час дії в Україні воєнного стану вони призупинили надання відповідей на звернення громадян чи організацій, які не стосуються військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення.

"У зв'язку із запровадженням на всій території України воєнного стану Інститут міста тимчасово призупинив надання відповідей на звернення підприємств, установ та організацій, звернення громадян, запити на інформацію, що не стосуються правового режиму воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення тощо" – йдеться у відповіді на запит.

Чиновники посилаються на указ Президента України про введення воєнного стану, який передбачає можливість обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, а також вводить тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні "для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану".

Також в установі пообіцяли відновити розгляд звернень після завершення воєнного стану.  

Нагадаємо, що ще 1 березня на позачерговому засіданні виконавчий комітет визначив Інститут міста уповноваженим органом від Львівської міської ради на отримання коштів для придбання товарів, робіт, послуг та дозволив самостійно ними розпоряджатися.

Станом на сьогодні установу ще з 2010 року очолює Олександр Кобзарев, депутат Львівської обласної ради від партії Самопоміч, який пройшов до облради на місцевих виборах 2020 року.

У 2020 році Кобзарев задекларував 668 тисяч гривень доходу.

Додамо, у 2018 році Варіанти розповідали про цю установу у статті "Інститут міста Садового", а також опублікували зарплати директора та всіх працівників КУ "Інститут міста" за січень-березень 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.