Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Блаженніший Святослав

Фб Святослава

Середа, 13 квітня 2022, 13:20

Блаженніший Святослав просить переглянути ватиканський маразм з 13-ю стацією

Блаженніший Святослав

Блаженніший Святослав вважає задум Ватикану щодо цьогорічної Хресної дороги двозначним та попросив переглянути цей проєкт.

Про це йдеться на сайті Української Греко-Католицької Церкви.

Вчора, 12 квітня, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав заявив, що вважає задум Ватикану щодо цьогорічної Хресної дороги, яка щороку відбувається в Римі у Страсну п'ятницю за григоріанським календарем, двозначним і таким, що не враховує контекст військової агресії Росії проти України.

Зокрема, у Римі вирішили, щоб хрест спільно несли українці й росіяни.

"Вважаю таку ідею невчасною, двозначною і такою, що не враховує контекст військової агресії Росії проти України. Для греко-католиків України тексти й жести XIII стації цієї Хресної дороги є незрозумілими та навіть образливими, особливо в контексті очікуваного другого, ще більш кривавого наступу російських військ на наші міста і села. Знаю, що і наші брати римо-католики поділяють ці думки та переживання" – зазначив Блаженніший Святослав.

Він вже переказав до Ватикану численні негативні реакції багатьох єпископів, священників та мирян, які переконані, що "жести примирення між нашими народами будуть можливими лише тоді, коли закінчиться війна та винні в злочинах проти людяності будуть справедливо засуджені".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.