Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк у Львові

П'ятниця, 15 квітня 2022, 16:44

Українцям дозволили купувати готівкову валюту

банк у Львові

Нацбанк дозволив банкам продавати населенню готівкову іноземну валюту.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 14 квітня, Національний банк дозволив банкам продавати населенню готівкову іноземну валюту.

У Нацбанку наголосили, що відновлення продажу готівкової валюти банками сприятиме зменшенню функціонування нелегальних обмінників та, відповідно, зниженню ризиків для громадян.

При цьому, аби запобігти тиску на валютний ринок, НБУ передбачив, що банк може здійснювати продаж готівкової валюти у межах різниці між загальним обсягом купівлі та обсягом продажу ним готівкової валюти. Така різниця розраховуватиметься з 13 квітня 2022 року.

Також НБУ обмежив курс продажу валюти у не більше ніж на 10% вище чи нижче від офіційного курсу НБУ (який зафіксований з 24 лютого), а курс купівлі готівкової валюти не має бути нижчим за офіційний.

Водночас безготівковий продаж валюти банками фізичним особам і надалі заборонений, крім окремих виключень. Для недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон Національний банк заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

Нагадаємо, раніше Нацбанк заборонив знімати з рахунків готівку в іноземній валюті, а у середині березня змінив правила переміщення готівкових валютних цінностей за кордон.

Також НБУ триматиме офіційний курс замороженим на рівні 29,25 грн за долар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.