Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вулиці Львова

Понеділок, 18 квітня 2022, 13:17

Москаленко деколонізуватиме львівську топоніміку після Великодня

вулиці Львова

У Львові до Дня міста перейменують понад 30 вулиць, що названі іменами російських діячів та місцевостей.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про перейменування понад 30 вулиць у місті, названих іменами російських діячів та місцевостей сучасної РФ.

Згідно з документом, у місті створили робочу групу з працівників мерії та істориків, культурних діячів, науковців та депутатів.

"Останнім часом мали багато спілкування щодо назв вулиць у Львові. Час переходити в юридичний формат. Для цього міський голова підписав розпорядження щодо створення спеціальної робочої групи. Головним завданням є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській громаді – географічних назв та символіки росії. Також йдеться про пропозиції перейменування назв вулиць, названих іменами російських діячів", – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Перше засідання робочої групи планують провести вже найближчими днями.

Зазначимо, нещодавно у місті виникла ініціатива перейменувати понад 30 вулиць, названих на честь російських культурних діячів. Вулиці планують перейменувати у травні, до Дня міста.

Також вулицю російського композитора Петра Чайковського у Львові пропонують назвати на честь Маркіяна Іващишина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.