Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Гримак

Фб Гримак

Четвер, 28 квітня 2022, 14:11

Львівщина стане учасником Асамблеї європейських регіонів

Ірина Гримак

Асамблея європейських регіонів надіслала Львівщині запрошення на вступ.

Про це повідомляє голова Львівської обласної ради Ірина Гримак на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під час VII Європейського конгресу органів місцевого самоврядування, що відбувся у Польщі, Ірина Гримак отримала запрошення на вступ від президента Асамблеї європейських регіонів – Assembly of European Regions Магнуса Бернтсона та генерального секретаря Асамблеї Крістіана Спара.

"Сьогодні Львівщина подала заявку на вступ. Членство в Асамблеї відкриває нові можливості для нашого регіону на європейському та міжнародному рівні.
Це налагодження партнерських стосунків з понад 100 регіонами країн Європи, участь у зустрічах на найвищому рівні, написання та реалізація спільних проєктів, доступ до фінансування ЄС, підтримка молодіжних ініціатив та обмін досвідом" – написала Гримак.

За її словами, для українських регіонів членство в Асамблеї буде безплатним.

Зазначимо, Асамблея європейських регіонів (AER), яку заснували у 1985 році, є найбільшою незалежною мережею регіонів у Європі. До її складу входять 140 представництв.

Впродовж 2020-2021 років Асамблея організувала 20 зустрічей, у яких взяли участь понад 2000 учасників. З допомогою Асамблеї 180 регіональних ініціатив отримали фінансову підтримку Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.