Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці з України

StrazGraniczna

Четвер, 28 квітня 2022, 14:40

Понад 40% українців, які виїхали з України, планують повернутися після війни

біженці з України

43% українців планують повернутися до рідних домівок, натомість 3% повертатися не збираються.

Про це свідчать результати опитування, що провела соціологічна група "Рейтинг" 26 квітня 2022 року.

Згідно з результатами опитування, 20% українців відповіли, що їм довелося змінити місце проживання після 24 лютого у зв'язку з військовим втрогненням Росії в Україну. З них 43% опитаних українців планують повернутися до рідних домівок, натомість 3% українців повертатися не збираються.

Найбільше тих, хто змушений виїхати, у східних регіонах (58%) та серед молоді (33%).

З початку квітня дещо зменшилася кількість тих, хто планує повертатися додому найближчим часом (з 29% до 22%). Натомість побільшало тих, хто хотів би повернутися, але трохи пізніше (з 24% до 31%). Майже не змінилася кількість тих, хто має намір повернутися додому, але після завершення війни (43%).

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 1000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 3,1%.Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.