Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

П'ятниця, 29 квітня 2022, 16:33

На Львівщині судитимуть киянина, який ухилився від мобілізації

судова справа

Киянин намагався перетнути пункт пропуску на Львівщині з підробленими документами.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Працівники Самбірського районного відділу поліції Львівщини завершили досудове розслідування щодо киянина, який підробив тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, щоб уникнути моболізації.

"41-річний мешканець Києва виготовив підроблені тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, у які були внесені недостовірні відомості про непридатність його до військової служби та зняття з військового обліку, що у свою чергу надає право у період дії воєнного стану на виїзд за межі України та звільняє від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України.

Це самостійно виготовлене посвідчення 16 квітня зловмисник пред’явив інспектору прикордонної служби на переході "Смільниця" під час спроби перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документ має ознаки підроблення та повідомили про подію поліцейських" – наголосили у поліції.

Наразі правоохоронці скерований на розгляд суду обвинувальний акт. Киянина звинувачують в підробці документів та використанні завідомо підробленого документу. Йому загрожує обмеження волі на строк до двох років.

Додамо, 24 лютого в Україні оголосили про загальну мобілізацію, а чоловікам, які під неї підпадають, заборонили покидати країну. Чоловіки, які евакуювалися на Львівщину, також мають стати на військовий облік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.