Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

тютюнові вироби

epravda.com.ua

Середа, 4 травня 2022, 09:56

В Україні затвердили механізм зарахування акцизу на тютюн до місцевих бюджетів

тютюнові вироби

Уряд затвердив механізм зарахування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів до місцевих бюджетів.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кабінет міністрів України змінив механізм справляння акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів.

"Зокрема зазначеним законом передбачається перенесення на виробників та імпортерів тютюнових виробів обов’язку сплати 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів. Сьогодні такий обов’язок покладено на суб’єктів роздрібної торгівлі" – наголосили в міністерстві.

Для забезпечення розподілу податку, який сплачуватимуть виробники та імпортери, запроваджується механізм зарахування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів до бюджетів місцевого самоврядування.

Постановою передбачається, що:

- ДПС щомісячно розраховуватиме частки для зарахування до відповідного бюджету місцевого самоврядування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів на основі даних реєстраторів розрахункових операцій, в тому числі програмних, як співвідношення вартості операцій з роздрібної торгівлі тютюновими виробами на відповідній території за останній звітний місяць до загального обсягу вартості таких операцій в цілому по Україні за останній звітний місяць;

- казначейство зараховуватиме в автоматичному режимі суми податку до відповідних бюджетів місцевого самоврядування пропорційно до часток, визначених ДПС. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.