Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пасажирські перевезення

Середа, 4 травня 2022, 12:24

Польська залізниця подовжила безплатний проїзд для українських біженців

пасажирські перевезення

Польський перевізник до кінця травня подовжив безплатний проїзд для українських біженців.

Про це повідомляє видання URM.

Польський перевізник PKP Intercity подовжив безплатний проїзд для українських біженців. Зокрема, з 1 до 31 травня 2022 року громадяни України зможуть безкоштовно користуватися поїздами цієї компанії на території Польщі.

На безкоштовний проїзд мають право українці, які перетнули кордон з Польщею, починаючи з 24 лютого й належать до таких груп:

- діти та підлітки до 18 років;

- жінки (незалежно від віку);

- чоловіки старше 60 років;

- чоловіки 18-60 років, які є інвалідами або особами з обмеженою рухливістю.

Для отримання безплатного квитка потрібно надати закордонний паспорт зі штампом перетину кордону з датою не раніше 24 лютого 2022 року або будь-який інший документ, що посвідчує особу.

У випадку відсутності закордонного паспорта треба надати підтвердження про отримання PESEL з поміткою UKR, або пред’явити іменний квиток на потяг з України до Польщі.

Біженці які не мають закордонного паспорта або печатки в ньому і не встигли оформити номер PESEL, можуть отримати "довідку з печаткою" від воєводи яка інформує кондуктора про перетин кордону.

Нагадаємо, раніше польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму. Також у Польщі біженцям з України дозволили працювати та навчатись.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.