Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Середа, 4 травня 2022, 17:18

На Львівщині змінили процес формування конкурсних комісій, які обирають директорів шкіл

школа на Львівщині

Відтепр директорів шкіл у області обиратимуть за новими правилами.

Про це повідомляє Львівська обласна рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження, згідно з яким змінюється типове положення про конкурс на посади директорів шкіл на території Львівської області.

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олега Паски, зміни стосуватимуться формування конкурсних комісій які обиратимуть переможців з-поміж претендентів на посади директорів шкіл.

Зокрема, третину конкурсної комісії становитимуть представники громади, висунуті членами комісії з питань освіти місцевої ради. Друга частина – представники державних органів управління освітою, третя – представники громадських організацій, яких обиратиме саме колектив навчального закладу. Відтак комісія формуватиметься за участю представників держави, місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства.

"Українське законодавство не передбачає загального положення для всіх громад. На практиці ми побачили, що комісії з відбору директорів шкіл подекуди необ’єктивно обирають переможців. Наша мета обрати кращих менеджерів у сфері освіти, делегувати повноваження найдостойнішим кандидатам з належним рівнем знань та відповідальності. Адже подальшу реформу освіти будуть впроваджувати саме ці новообрані директори шкіл" – зазначив Олег Паска.

За його словами, кандидати на посади директорів шкіл з пакетом документів подаватимуть додатки до дипломів з результатами оцінювання їхніх знань та проходитимуть тестування онлайн на електронних ресурсах Міністерства освіти і науки.

Наступного тижня розпочнеться співпраця з громадами, щоб поступово впроваджувати ці пропозиції, а текст документу скерують до Міністерства освіти і науки України з пропозицією можливого застосування такої практики в інших регіонах країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.