Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 5 травня 2022, 18:15

На Львівщині створять мережу вимірювання радіаційного і хімічного забруднення

Львівщина

У області мають створити 28 номерних постів радіаційного та хімічного спостереження.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького №48/0/5-22ВА від 4 травня 2022 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити на території Львівської області  порядок організації радіаційного і хімічного захисту населення і територій.

Зокрема, створюється постійно діюча комісія з координації роботи закладів обласної мережі спостереження і лабораторного контролю, а також обласна розрахунково-аналітична група територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області.

Крім цього, Козицький зтвердив порядок організації роботи обласної постійно діючої мережі спостереження і лабораторного контролю за забрудненням навколишнього природного середовища радіоактивними, зараження отруйними речовинами і бактеріологічними (біологічними) засобами та організації спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки обласними номерними постами радіаційного та хімічного спостереження.

Районні державні адміністрації мають забезпечити постійну готовність до проведення спостереження та дослідження забруднення навколишнього природного середовища цієї меержі постів та сприяти удосконаленню їх матеріальної бази.

Згідно із документом, на території області мають створити 28 номерних постів радіаційного та хімічного спостереження.

Нагадаємо, на початку лютого у Львівській ОДА затвердили план комплектування Навчально-методичного центру області на 2022 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.