Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

територіальна оборона

Вівторок, 10 травня 2022, 12:55

За понад два місяці тероборону Львівщини профінансували на 25 мільйонів гривень

територіальна оборона

За весь час Львівська ОВА спрямувала про 25 мільйонів гривень на територіальну оборону області.

Про це повідомляє Львівська ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львівській ОВА заявили, що станом на сьогодні, починаючи із 24 лютого, з місцевих бюджетів Львівщини на заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, заходи та роботи з територіальної оборони залучили понад 25 млн грн.

Також у області сформували резервний фонд на понад 340 млн грн, з якого 30 млн грн спрямували на підсилення обороноздатності країни.

"Кошти передбачаються на заходи мобілізації, підготовки до територіальної оборони, матеріально-технічного забезпечення суб’єктів територіальної оборони, облаштування кімнат зберігання зброї, укриттів, блокпостів, створення навчально-матеріальної бази, продовольчого резерву, придбання пального, обладнання, інвентарю, генераторів, радіостанцій, сигналізацій, військових аптечок, засобів відеоспостереження, тактичні розвантаження тощо" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 лютого депутати виділили 5 млн грн з обласного бюджету для потреб Сил територіальної оборони Львівщини, а у квітні цього року голова Львівської ОВА Максим Козицький вніс зміни до програми "Безпечна Львівщина" у 2022 році, які передбачають виділення лише 5 млн грн для матеріально-технічного забезпечення військових формувань Львівщини та 10 млн грн на організацію рятування на водах Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.