Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 10 травня 2022, 16:33

Львівська облрада збільшила розмір премії імені Степана Бандери

Львів

Розмір грошової винагороди за одну номінацію премії імені Степана Бандери підняли з 20 до 40 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 10 травня, на засіданні комісія з питань культури та комісія з питань освіти, науки підтримали внесення змін до положення про присудження обласної премії імені Героя України Степана Бандери.

Зокрема, йдеться про збільшення розміру грошової винагороди за одну номінацію премії імені Героя України Степана Бандери з 20 тисяч гривень до 40 тисяч гривень.

Як йдеться у повідомленні, з 2012 року премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі й громадські організації, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у сфері державотворення.

Претендента на отримання премії висувають громадські, політичні та наукові організації, він обов’язково повинен мати рекомендації щонайменше від трьох громадських, політичних і наукових авторитетних діячів.

Премія передбачає три номінації: громадська, політична та науково-навчальна національна державотворча діяльність, а грошова винагорода становила 20 000 грн. 

Нагадаємо, у 2017 році переможцями конкурсу стали Ігор Калинець, Ігор Загребельний та Михайло Романюк. У 2016 році цю премію отримали: громадська діяльність – Роман Грицьків; політична діяльність – Іван Пусько; науково-навчальна національна державотворча діяльність – Валентина Чорновіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.