Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Комуністична партія України

Вівторок, 17 травня 2022, 12:03

В Україні остаточно заборонили Комуністичну партію

Комуністична партія України

Шостий апеляційний адміністративний суд остаточно заборонив діяльність Комуністичної партії України.

Про це повідомила народна депутатка, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Ольга Совгиря у Telegram.

Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у справі про заборону Комуністичної партії України та відмовився її задовольнити, тому рішення про заборону цієї партії набуло юридичної сили.

"Через більш ніж шість років після ухвалення т.зв. "закону про декомунізацію" в Україні остаточно заборонено Комуністичну партію.

"Закон про декомунізацію" (від 09.04.2015 № 317-VIII) був ухвалений Верховною Радою ще в 2015 році, проте ним передбачалось засудження комуністичного режиму і заборона пропаганди його символіки, але питання про заборону Комуністичної партії України мав вирішити суд.

Окружний адміністративний суд м. Києва постановою від 16 грудня 2015 року у справі №826/15408/15 припинив діяльність КПУ, але це рішення було оскаржено в апеляційному порядку і не вступило в законну силу.

Весь цей час Комуністична партія України продовжувала існувати і навіть отримувала членські внески, хоча і була усунута від виборчого процесу" – наголосила Ольга Совгиря. 

Нагадаємо, у грудні 2015 року суд заборонив діяльність Комуністичної партії України. А ще 9 квітня того ж року Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Варіанти оглядали життєдіяльність Комуністичної партії України на Львівщині у статті "Червоні травневі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.