Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Середа, 18 травня 2022, 12:16

В Україні відмовилися від регулювання вартості пального

АЗС

Уряд вирішив не регулювати вартість пального та очікує ціни на паливо у межах 52-58 гривень.

Про це повідомляє Економічна правда.

Як заявила міністерка економіки Юлія Свириденко, оперативний штаб при Кабінеті міністрів України вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на бензин і дизель.

"Ми з боку держави призупинимо цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну" – наголосила Свириденко.

За її словами, в уряді очікують, що граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин – не вищими за 52 грн. А якщо оператори ринку будуть зловживати становищем, проти них запроваджуватимуться санкції.

Зазначимо, Антимонопольний комітет розпочав дослідження критичної ситуації на ринку пального – перевірить, чи є об’єктивні причини для обмеження продажів на АЗС, чи на ринку мала місце змова.

Додамо, в Україні виник дефіцит пального через припинення його постачання з традиційних ринків Білорусі та РФ, блокування морських постачань, масованих ударів російського агресора по інфраструктурі ринку, зокрема, руйнування Кременчуцького НПЗ, а також через запроваджені урядом граничні ціни на бензин та дизпаливо.

Також Держекоінспекція з березня призупинила контроль за якістю бензину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.